3 Mayıs 2014 Cumartesi

'Adalet Sarayı'nda' Cüppeli İsyan!

1 Mayıs'ta gözaltına alınanların serbest bırakılmaması üzerine avukatlar, Çağlayan Adliyesi'ni işgal etti. Avukatların açıklaması şöyle: 


BASINA VE KAMUOYUNA
1 Mayıs 2014 günü gözaltına alınan 171 kişi hakkında bugün ikinci kez “ek gözaltı kararı” alındı. Matbu ifadelere dayandırılan ve adeta bir şablonun üzerinde “kes-yapıştır” yöntemi ile hazırlanan ilgili ek gözaltı kararı hukuki dayanaktan yoksundur. 2 gündür İstanbul Adliye binası içerisinde bu ve benzeri kararlara karşı gereken tüm itirazları yapmış olmamıza rağmen, olağan hukuk yollarının kasti olarak tıkandığı, en basit usul kurallarının dahi ayaklar altına alındığı açıkça ortadadır. Karşımızda en ufak bir sorumluluktan dahi kaçınan bir Adliye bürokrasisi, ancak daha da önemlisi bu bürokrasiyi yaratan bir siyasi algı söz konusudur.
1 Mayıs’ta gözaltına alınan kişilerin İstanbul Emniyeti’ndeki tüm yasal işlemleri bitirilmiş olmasına, daha fazla gözaltında tutulmalarını gerektiren tek bir hukuksal gerekçe bulunmamasına rağmen bu şekilde alıkonulmalarına, hukukçu kimliğimiz gereğince artık sessiz kalmamız beklenemez. 1 Mayıs gözaltıları ile ilgili yürütülen tüm işlemler hukuksuz olup, 171 insanın özgürlüğünü keyfi olarak kısıtlayan bu uygulamanın bir an önce terk edilmesi gerekmektedir.
Bizler 1 Mayıs’ta gözaltına alınan kişilerin soruşturma sürecini takip eden avukatlar olarak, bu hukuksuzluk sona erdirilip, gözaltılar Savcılığa getirilene kadar İstanbul Adliyesi’nde beklemeye devam edeceğiz. Tüm meslektaşlarımızdan yanımıza gelmelerini bekliyor, duyarlı kamuoyunu bizlerle ve gözaltındakilerle dayanışmaya çağırıyoruz.
1 Mayıs gözaltılarını takip eden avukatlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder