19 Mayıs 2014 Pazartesi

Soma'daki çatlak ocakta yarın işbaşı!


İnsan boyunda çatlakların meydana geldiği Işıklar ve Ata adlı ocaklarda yarın işbaşı yapılacağını öğrenen işçiler, "Ölüme gitmeyeceğiz" diye isyan etti.

KARŞI DİRENİŞ ÖZEL

Soma Holding’in Işıklar ve Ata ocağında yarın üretime başlanacağını haber alan madenciler isyan etti. Karşı Direniş’e konuşan madenciler, facianın meydana geldiği ocakla, Işıklar ve Ata ocaklarının çalışma şartlarının ve iş güvenliği riskinin aynı olduğunu belirtti. Madenciler, ölüme gönderilmeye çalıştıklarını söyleyerek isyan etti. 

MADENCİLER ÖLÜME GİTMEK İSTEMİYOR

Facianın olduğu Eynez Köyü'ndeki ocakta kurtarma çalışmalarına da katılan ve psikolojilerinin bozulduğunu söyleyen işçiler, yeraltında iş güvenlikleri sağlanana kadar çalışmak istemediklerini kaydetti.
Diğer yandan Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın bizzat çalışma iznini onayladığı Işıklar ocağının çalışma sahasında insan büyüklüğünde yarıklar oluştuğu, bu nedenle uzmanların heyelan ve göçük beklediği öğrenildi. İşçiler de faciayı burada beklediklerine dair gazetelere röportaj vermişti. 
Soma’daki çalışmalarını sürdüren Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar ise iş güvenliği nedeniyle tedirgin olan işçilerin kendileriyle iletişime geçtiğini ve hukuki yardımda bulunduğunu duyurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder